När man spelar paintball använder man ett vapen, en så kallad markör, att avfyra kulorna med. Dessa finns i flera olika varianter. Ofta är denna markö

När man spelar paintball använder man ett vapen, en så kallad markör, att avfyra kulorna med. Dessa finns i flera olika varianter. Ofta är denna markör det allra viktigaste i den utövandes utrustning. Ofta skiljer man mellan de mekaniska och de elektriska markörerna. De har en hel del gemensamt med soft airguns men skjuter kulor med färg inuti. Den elektriska markören har en semiautomatik och med den kan skytten skjuta upp till 15 skott per sekund. Ofta är dessa tänkta för nöjesspel och de ser ofta mycket realistiska ut. Om man riktar in sig på att tävla i paintball kan det däremot vara klokare att satsa på en elektrisk markör. Med denna kan man skjuta upp till 30 skott per sekund och de kräver ofta lite mer service än de mekaniska. Elektriska vapen fungerar också i skogssammanhang men det är ofta som så att de också är lite känsligare. Det betyder att de lättare går sönder av väta om man t.ex. ramlar med dem.

Om man är ny inom sporten finns det också startpaket att välja på. I dessa får man en del skydd, skott och ett bra vapen för nybörjare.