Paintball eller airsoft brukar vara populära aktiviteter att göra i särskilda sammanhang. Det är till exempel en klassisk sak att göra på en svensexa. För den som tycker det är kul men inte vill börja utöva det som en sport finns det dock ingen anledning till att avhålla sig från det. Det gäller bara att hitta en anledning till att samla kompisgänget och skjuta lite på varandra. Här nedan kommer två tips på olika tillfällen du inte tänkt på men som blir perfekta att kombinera med paintball eller airsoft.

Ha halloweenfesten på paintbalbanan

Painball passar perfekt för vissa typer av temafester. Ett bra exempel på en sådan är en halloweenfest där alla har på sig halloweenkläder & halloweendräkter. Då kan ni köra ett temaupplägg där ni till exempel kan jaga zombies eller vampyrer. Det ger en helt ny dimension till partyt. Välj själv om ni ska specificera vilka halloweenkläder & halloweendräkter folk ska köpa eller om ni inte har den typen av regler. Om ni går på det första alternativet kan ni redan i festinbjudan dela upp i jämna lag. Med det andra kan det bli mer kaotiskt där några zombies och vampyrer får kriga mot sjuksköterskor och ninjor. Det kommer bli garanterad succé och ge upphov till många bra bilder att dela på sociala medier.

Paintball eller airsoft på barnkalaset

Om du har lite äldre barn kan ett kalas på en skjutbana vara en toppenaktivitet. Det är ett bra tillfälle att få barnen att lämna sina dataspel och få ordentligt med motion. Det blir som Fortnite fast i verkligheten! Ytterligare en fördel med det här är att ni kan bjuda in föräldrarna också och lära känna dem bättre, samtidigt som ni skjuter på varandra. Avsluta gärna med att köra en tävling föräldrar mot barn, men var juste och ge barnen ett rejält försprång så att det blir en någorlunda jämn kamp. Det här passar för både tjejer och killar. Men det kan vara klokt att sondera terrängen hos de andra föräldrarna först. Vissa kan vara väldigt skeptiska till aktiviteter som involverar vapen. Även om de inte är på riktigt.