När man utövar dessa sporter kan man då och då behöva åka relativt långa sträckor för att finna turneringar, träffar eller tävlingar av annat slag. Då

När man utövar dessa sporter kan man då och då behöva åka relativt långa sträckor för att finna turneringar, träffar eller tävlingar av annat slag. Då är det extra viktigt att ha koll på saker som hur vapnen och annan utrustning ska transporteras.

Ofta kan man samåka till olika turneringar och andra tävlingar och då gäller det att varje person har koll på sin utrustning. Man måste se till att eventuella gaspatroner packas säkert och lagligt. Vapnet ska gärna delas upp och förvaras på olika platser i fordonet för att ingen ska kunna få tag i ett komplett vapen.

Även när det gäller annan utrustning måste man som utövare och skytt ha koll på det som behöver medtagas. Masken är obligatorisk och om man bara har en är det mycket viktigt att man ser till att den packas med efter och mellan varje tävling eller träning. Om så inte sker kommer man inte att kunna vara med och spela.

Man måste också se till att eventuella paintball-kulor inte blir krossade under transporten. Då riskerar man att få packningen förstörd och man kommer också att få svårt att kunna skjuta ute i fältet på träning eller tävling.