När det gäller just soft airgun och paintball finns det en hel del poänger med att verkligen välja rätt utrustning. Om man inte väljer rätt mask kan m

När det gäller just soft airgun och paintball finns det en hel del poänger med att verkligen välja rätt utrustning. Om man inte väljer rätt mask kan man riskera att få allvarliga skador i ansiktet. Det allra bästa är att välja en bra helmask av god kvalitet som både skyddar ögon, ansikte, mun och öron. Allra bäst är det också om masken skyddar en del av halsen.

När det gäller skydd på överkroppen kan man i vissa fall ha tunnare skyddsvästar, armbågsskydd eller skydd för handlederna. Om man är nybörjare och vill minska smärta eller om man kanske har en skada som nästan är läkt kan det vara bra att ha lite extra skydd på sig. När det gäller andra kläder kan det vara smart att bära plagg som man inte är allt för rädd om. Inom airsoft blir det ofta inga märken på kläderna men de kan gå sönder eller bli smutsiga om man springer i skogen eller kryper runt på golv inomhus. Inom paintball kommer man att få färg på kläderna. Det kan man inte komma ifrån, annat än om man bara tittar på och inte blir skjuten på. Ofta får man en overall att ta på sig utanpå sina egna kläder men dessa är ofta inte helt täta och de kan därför inte användas som fullständig säkerhet för att man inte ska få fläckar. Även här kan man råka ramla eller få skador på kläderna.

Om man vill satsa riktigt på dessa sporter och spel kan det vara klokt att investera i kläder och annan utrustning som används just för dessa ändamål. De är ofta tillverkade av material som kan tvättas ordentligt och som också tål en hel del belastning från grenar, stenar och liknande. Ofta är dessa kläder ofta något fodrade eller har löstagbart foder så att man inte behöver frysa under vintern.