Har du och tjejen/killen du träffar dejtat några gånger och varit på middag, bio, tagit en öl och spelat bowling? Funderar du på vad som borde bli nästa aktivitet på dejten? Ett förslag är då paintball, en aktivitet som är lekfull, adrenalinpumpande och rolig, en perfekt sak att göra tillsammans med någon du tycker om och ska lära känna! Om du inte hittat din dejt än så kan du besöka exempelvis dejtingsidor för att göra detta. Det finns gott om sådana på internet, och för många har det fungerat riktigt bra.

Platsen där ni kan spela paintball tillsammans

Paintball finns tyvärr inte på allt för många ställen i Sverige utan man kan behöva ta sig till en spelbana utanför sin egen stad. Det behöver dock inte ses som en nackdel i dejtingsammanhang, det gör ju bara att man får spendera mer tid tillsammans och verkligen tagga till innan det är dags för paintball-spelet. I bästa fall är banan så pass långt bort att man till och med hinner med att ta en fika eller en lunch på vägen dit eller därifrån. På vägen hem kan man ju också passa på att utvärdera spelet och diskutera vad man tyckte och varför inte planera nästa dejt på vägen hem?

Vart finns paintball?

Även om sporten inte har anläggningar på alla orter i Sverige så finns de faktiskt på fler ställen än man kan tro.

Paintball på västkusten

I och omkring Göteborg är utbudet på paintball mycket stort, det finns över 10 anläggningar där spelet kan utövas, bland annat på Hisingen och Billdal. Utöver detta finns det också i Borås, Tvååker och Stenungsund. Den som vill kan också ta sig till Hultafors eller Falköping för att spela paintball.

Paintball i och omkring huvudstaden

Även den som bor i och omkring Stockholm har en del alternativ att välja på vad gäller att spela paintball. Det finns paintball anläggningar i bland annat Farsta, Norsborg, Upplands Väsby, Rosersberg och Haninge.

Paintball – går det att utföra när man bara är två?

Svaret är ja och nej. På vissa anläggningar kan man faktiskt utföra paintball även om man bara är två personer. Det är nämligen så att man kan boka in sig i grupper där andra personer som också är för få för att fylla en hel bana bokar in sig. På så sätt så kan människor som inte känner varandra sedan tidigare paras ihop och bilda en grupp som sedan då tillsammans kan köra spelet ihop. Att spela på detta sätt brukar vara trevligt då man utöver att lära känna sin egen dejt också lär känna andra personer och får se hur ens dejt beter sig i sammanhang där nya personer är inblandade.