De vapen som används inom soft airgun och airsoft ser ofta ut som riktiga vapen, men de har en effektminskning och de skjuter bara plastkulor i kalibr

De vapen som används inom soft airgun och airsoft ser ofta ut som riktiga vapen, men de har en effektminskning och de skjuter bara plastkulor i kalibrarna sex eller åtta. Det finns både eldrivna, fjäderdrivna och gasdrivna vapen. Vilket man väljer är i regel helt individuellt.

Vapen som drivs av el

Det allra vanligaste är att man använder sig av just eldrivna vapen när man spelar airsoft. Dessa kan vara utformade på flera olika sätt, till exempel som kulsprutor, gevär och karbiner. Vapnen fungerar som så att den inbyggda fjädern driver och spänns av en motor. Om man vill kan man uppgradera dessa vapen. I dessa fall skjuter de både hårt och långt. Det är dock bra att tänka över var man tävlar och spelar innan man gör detta. Ofta är vapnen tillverkade i metall eller plast. De är billigare att använda än gasdrivna vapen med tanke på att de har ett batteri som kan laddas. Som utövare bör man dock tänka på att vapnet inte tål fukt så bra.

Vapen som drivs av gas

Dessa är de allra mest verklighetstrogna vapnen inom airsoft. Dessa är ofta utformade som automatkarbiner, k-pistar och pistoler. Ofta gör man av med mycket gas under ett spel och det gör att vapnet kan bli dyrt att använda i längden. Man bör också tänka på att vapnet fungerar bäst i varma miljöer eftersom gasen expanderar mer i kyla. Många av de gasdrivna vapnen har både rekyl och laddar om automatiskt, precis som på verkliga vapen. Dessa vapen som har dessa funktioner har dock en något lägre driftsäkerhet och de förbrukar också mer gas, vilket kan vara bra att känna till.