Att motivera personal och samtidigt på ett konkret sätt jobba mot ett tydligt mål är viktigt på företag. Aktiviteter i samband med så kallade kickoffs är ett utmärkt sätt att förena nytta med nöje i verksamheter. Paintball är en underhållande aktivitet som passar de flesta typer av företag som vill ge personalen eller kanske kunderna en kul dag.

Vad ska man tänka på i samband med kickoffs och aktiviteter? I den här artikeln kan du läsa mer om tips som gör företagets kickoff till en positiv erfarenhet för alla.

Aktiviteter för alla

Ett självklart inslag på en företagskickoff är en eller flera aktiviteter på agendan. Idag finns det många typer av aktiviteter att välja bland för dig som ska arrangera företagets kickoff. Sportiga aktiviteter är ett säkert kort eftersom det livar upp stämningen samtidigt som det kräver någon form av prestation. I storstan finns ett större utbud av aktiviteter än på glesbygden och det är även här du hittar de senaste aktivitetstrenderna. Vid sidan av häftiga aktiviteter, som paintball, har på senare tid andra sportiga inslag blivit populära bland företag. Söker du på aktiviteter i Stockholm får du exempel upp minigolf Stockholm bland resultaten. Minigolf är en aktivitet som passar alla medarbetare, från extrajobbande ungdomar till seniorer.

Paintball är inget nytt fenomen när det kommer till kickoffs, men är definitivt en tidlös favorit. Det är något speciellt med den här aktiviteten, den förenar nytta med nöje på ett alldeles utmärkt sätt. För företag som tänker ägna en del av tiden på kickoffen till konfererande är paintball en optimal ”paus”. Aktiviteten genererar en hög dos adrenalin, vilket kan behövas efter flera timmars diskuterande eller utbildning inomhus. Paintball utövas dessutom ofta i olika lag, något som i sin tur innebär att företagets teamkänsla finputsas och medarbetare lär sig samarbeta med nya ansikten. Tempot är högt och nerverna är på helspänn, dock i en underhållande och rolig miljö. Strategispel är en del av paintball och det är positivt eftersom medarbetare tränar på att tänka strategiskt utifrån gruppens förmåga.

Syftet bakom en kickoff

Det ska vara roligt att vara med på en kickoff och det är viktigt att den här typen av arrangemang har ett genomtänkt syfte. Vad ska kickoffen handla om? Ett tips till chefen, och de ansvariga för eventet, är att hitta ett bestämt fokus för kickoff dagen/dagarna. Det kan till exempel vara att stärka teamet eller att medarbetarna ska lära känna varandra bättre. Med ett tydligt bestämt syfte eller mål med kickoffen blir också resultatet mätbart. Analysera stämningen efteråt på plats, men även när ni är tillbaka i arbetslokalerna.

För dig som är anställd och deltar på en kickoff är det viktigt att du engagerar dig. Kickoffen är i grund och botten betald arbetstid. Det innebär att du bör infinna dig med samma inställning som om det vore en vanlig arbetsdag. Bjud gärna lite mer på dig själv eller förstärk dina positiva sidor, samtidigt som du håller dig på din vakt för att inte hamna i ”dålig dager” hos ledning eller medarbetare.